Pagini

02.02.2016

Cine este Willy William, francezul care a luat cu asalt Romania cu hitul "Ego"

Din cand in cand, cate o piesa in franceza e difuzata in heavy-rotation in Romania. Strategia e urmatoarea: casele de discuri arunca o privire pe clasamentele din Hexagon si aleg o piesa ce se potriveste pe profilul ascultatorilor din tara noastra. O licentieaza si apoi o trimit radiourilor.

Planul a functionat cu multi artisti francezi, printre care se numara Indila, Maitre Gims si Kendji Girac. Iar Willy William va urma cu siguranta succesul lor in 2016.

Dar hai sa va spun mai multe despre el.

Sursa: Facebook/Willy William
Willy William este un DJ, producator si compozitor francez cu origini jamaicane. El a  dat lovitura in 2003 cu ajutorul piesei "B Boyz Shake da Body", in colaborare cu DJ Flex.

In 2009 s-a alaturat grupului Collectif Metisse. Au iesit 6 albume de succes si de doua ori mai multe hituri.

Insa el a continuat sa lucreze si pe cont propriu. A realizat cateva remixuri, inclusiv pentru piesa Innei - Hot, dar a colaborat si cu artisti internationali precum Major Lazer, Daddy Yankee, Cris Cab si Sophia del Carmen.

Sursa: Google Plus
Gratie acestor realizari, in 2012 a primit premiul NRJ pentru cel mai bun DJ. In cariera sa a castigat si doua discuri de aur si unul de platina pentru vanzari.

2015 a insemnat momentul in care Willy William a inceput sa se concetreze exclusiv pe cariera sa solo. Piesa "Te Quiero" a ajuns pana pe locul 24 in Franta si a fost vizualizata de aproape 8,5 milioane de ori pe YouTube.

Sursa: Facebook/Willy William
Spre finalul anului, el a lansat single-ul "Ego", un cantec dancehall insotit de un clip captivant. Nu ma credeti ca are succes la noi? Uite o dovada: Se afla pe primul loc in Romania Top 100 Popular Songs on Shazam si are peste 1,5 milioane de vizualizari pe contul de YouTube al casei de discuri Roton.

Da, are potential de hit, iar materialul video e o lectie pentru regizorii romani. Jos palaria!


Info: NRJ, MCETV, Facebook, Wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu