Pagini

31.01.2016

Se pare ca unii cantareti romani nu stiu un lucru banal, care le-ar putea salva viata - Studii de caz: Nane si Anda Adam

Se pare ca unii cantareti romani nu stiu un lucru banal, care le-ar putea salva viata.

Nu stiti la ce ma refer?

Ei bine, e vorba de numarul unic de urgenta. Stiti voi, ala la care suni ca sa alertezi autoritatile.

112 – aici suni cand vrei sa vorbesti cu Politia, Pompierii sau Ambulanta. Adica atunci cand ai o problema. Mare. Si cauti ajutor. Nu suni in cu totul alta tara, cum ar fi SUA!

De ce zic asta?

Pai uite motivul: Nane a lansat de curand o piesa noua, numita ”911”.  Nu e numarul unei camere de hotel,  asa cum m-am gandit eu initial, ci numarul de urgenta... valabil pe teritoriul Statelor Unite.

Sursa: Captura YouTube
Baiatul asta descrie cu lux de amanunte cum i-a luat mintile o domnisoara. Hai sa vedeti si voi despre ce e vorba:

Se f**e ca o tarfa, vorbeste ca o doamna
Nu-i vorbi de dragoste, ca nu stie ce-nseamna
E o criminala ce-l are pe vino-incoace
Bang, bang, bang, odihneste-te in pace

Acum intelegeti de ce baiatul asta are probleme. Probleme mari. ;)

Fiindca viata lui e in pericol (chiar Nane zice ca femeia aceasta e ca un drog), e normal sa vrea sa alerteze autoritatile. Insa probabil e atat de zapacit de farmecele ei incat suna... in SUA, la 911, in loc de 112.

Nu inteleg ce avea 112? Nu suna bine pe refren?

Sau poate ca mai exista o explicatie. Poate ca lui Nane ii place pericolul si doar se preface ca cere ajutor, asa ca formeaza  911 in loc de 112, pentru ca, de fapt, nu vrea sa fie salvat din „ghearele” fermecatoarei  doamne.

Asta are sens?

 

Daca in cazul lui Nane poate ca putem intelege folosirea lui 911, Anda Adam nu are nicio scuza.

Sursa: Captura YouTube
Va mai amintiti de piesa „Ajutor”? Eu da. Dar hai sa va reimprospatez si voua memoria. Anda Adam a lansat piesa asta prin 1997, iar refrenul  era cam asa:

Nu stiu cine esti, ce doresti
Ajutor, e cineva in casa mea la mine in dormitor!
Ma striga pe nume, nu stiu cine e
Strig 911, cineva sa vina repede
Sa ma salveze...

Anda, draga de ea, nu-si mai recunoaste iubitul si il considera a fi un strain, care nu are ce cauta in casa si in viata ei. Ba mai mult, e atat de disperata sa scape de el, incat vrea sa apeleze la autoritati ca sa-l scoata afara. Ia sa vedem, ghiciti la ce numar sa gandeste Anda? Da, la 911.

Repet, asta e valabil doar in SUA. Si iata si numerele de urgenta valabile in tara noastra atunc cand a fost lansata piesa:

Sursa: Dreaming Jukebox/Pagini Aurii
Ba mai mult, nu trebuie sa strigi, ci trebuie sa-l tastezi pe un telefon daca ai nevoie de ajutor. Da, Anda? Si sa-ti mai dau un sfat: daca te vei afla intr-o situatie critica (sa speram ca nu va fi cazul), apeleaza totusi 112...



Lasand gluma la o parte, piesa lui Nane este in contrast cu vremea de afara. Iar unui rapper tanar ii sta bine sa descrie teasing-uri sexuale pe beat-uri lascive.

Cat despre piesa Andei... Mie mi-a placut la vremea ei. Apropo, a fost compusa de Moga. ;)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu