15.08.2015

Corina - Fete din Balcani (feat Mira & Skizzo Skillz): Reteta succesului

E seara. Astept plictisit RATB-ul de aproape o jumatate de ora. Nu mai aveam baterie prea multa de telefon. Frustrant. Chiar imi veneau in cap multe melodii. O tona chiar.

In sfarsit, vine autobuzul. Rasuflu usurat. Din 2 motive: avea aer conditionat si nu se auzea reclama aia enervanta de la Catena. Fredonez un refren in minte si mi se pare ca lumea se uita ciudat la mine. Oare cant tare, fara sa realizez?

Neah, o fetita de langa mine asculta muzica la telefonul ei. Scoate castile si incepe sa fredoneze odata cu Corina versurile din "Fete din Balcani". Nu pare sa aiba mai mult de 8-9 ani, dar stie cantecul pe de rost.

Foto: Facebook/Corina Official
Oare realizeaza despre ce e vorba in piesa? Ma indoiesc. Cel mai sigur, ii place ritmul si refrenul.
Fetita mi-a cantat tot drumul. Suspinam dupa ascultat muzica, am primit karaoke. E adevarata vorba aia cu ai grija ce-ti doresti...

Am coborat si m-a traznit o idee: Corina a folosit una dintre retetele consacrate de hituri. Asta implica sa ajungi la cat mai multe categorii de utilizatori.

Foto: Gifrific.com
Copiilor le place piesa pentru ca e dansanta, versurile nu sunt filosofice, iar refrenul iti ramane in cap chiar daca vrei, chiar daca nu. Nu prea inteleg semnificatia piesei, dar asta nu ii impiedica sa o fredoneze.

Fetelor le place piesa pentru ca mesajul de baza e "romancele sunt cele mai tari".

Baietilor le place piesa pentru ca se gandesc la tipele din clip sau le place sa le vada cum danseaza pe ea.

Win-win-win.

Foto: theotherjuliette.blogspot.com
Bineinteles ca nu generalizez. Exista si exceptii de la cele amintite. Insa ideea e ca daca vrei sa faci dintr-o piesa un hit, trebuie sa gasesti o modalitate prin care cat mai multa lume sa se identifice cu mesajul piesei. Catusi de putin. 

Sunt importante si alte aspecte, dar asta as zice ca asta e unul dintre cele cruciale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...