18.07.2015

Concertul Robbie Williams de la Bucuresti a fost IN-CRE-DI-BIL! Dar organizatorii?

Robbie Williams, in concert la Bucuresti: Un adevarat showman + cateva ganduri despre mentalitatea romanului.

Trezit de la 5 dimineata pentru a prinde avionul spre Romania, am venit acasa, am dormit doua ore, iar apoi m-am pregatit de plecare catre concertul acestei veri. Am ajuns in Piata Constitutiei fix in momentul in care Lamar isi incheia prestatia si multumea publicului pentru aplauze. Poate va ganditi ca habar n-aveti cine e, insa omu' si-a facut treaba bine pe scena, judecand dupa uralele multimii.

Robbie Williams vine in Romania: 7 motive sa mergi la concert

Asa... Eu si prietena mea am avut bilete "la inaltime", adica pe colina Palatului Parlamentului. Dar sa nu scoateti servetele inca si sa plangeti pentru noi, deoarece am avut parte de o vedere panoramica. Da, cei de pe scena erau doar niste mogaldete, insa cele trei ecrane au fost mai mult decat suficiente pentru a intra in atmosfera. Plus: am facut niste poze "3D", cu trei Robbie :-).

Foto: Dreaming Jukebox
LATER UPDATE: Tot mai multi vorbeau ca cei "de jos" voiau sa schimbe biletele cu noi, asa ca mi-am pus un mare ranjet pe fata si am zis ca nu o sa fie chiar asa de rau, cu toate ca eram departe de scena. Ulterior, am inteles care era motivul: la celelalte categorii, situatia a fost cu totul alta decat sus, la peluza. Am vorbit cu mai multi prieteni si s-au plans ca au stat 2-3 ore in soare si nu au reusit sa isi ia o apa. Prea putine ghisee. Tocmai de aceea am facut un ghid de supravietuire.

Ghid de supravietuire la concertul Robbie Williams

Eu am fost norocos, asa am supravietuit la concertul Robbie Williams:
  1. Sa stai pe colina, la categorie "peluza". Da, era departe de scena, dar atmosfera a fost incendiara si de "sus". Mai mult, aveai trei ecrane la care te puteai uita.
  2. Sa ajungi intre 20:30 si 21:00. La peluza, cozile erau mai mici pentru jetoane si bautura. Iar daca puteai rezista 2 ore fara sa te hidratezi, era si mai bine.
 Am inteles ca la celelalte categorii a fost groaznic: multa lume, ghiseuri putine, ratai concertul din cauza ca stateai la cozi infernale. Deci, eu pot spune ca am fost norocos... Intr-adevar, nu stiai ca asta o sa urmeze, asa ca m-am gandit la niste propuneri pentru organizatori.

Care ar putea fi solutia: Multi au sugerat ca acele carduri pentru consumabile trebuiau sa fie date cu o luna inainte de Banca Transilvania, ca sa nu stai la doua cozi. O idee buna, intr-adevar, Eu m-am mai gandit ca ar fi mai util ca atunci cand intri, dupa ce iti pune bratara de acces, sa ai posibilitatea sa cumperi o apa sau un suc direct de la intrare. Sau sa iti inmaneze un voluntar o apa. Gratuit, pentru ca tot ai platit o groaza de bani pe bilet. Ce ziceti de aceasta propunere?
  • Organizare prosta? Cozi infernale? Zero hidratare?
Iata cum am vazut eu organizarea de la peluza.

Cu o juma' de ora inainte ca artistul britanic sa vina la microfon, existau deja trei cozi: una la WC-uri, una la jetoane si una la bauturi. Intelegeti ce inseamna trei cozi de 40, 50, poate 60 de persoane?!

Uite ce nu pot sa pricep. Am fost la cateva concerte anul asta si am observat un trend: exista unele persoane (nu generalizez, nu toata lumea face asta) care se aseaza la cozile pentru jetoane/bauturi inca de cand ajung acolo. Chiar daca nu le e sete inca, vor sa isi ia pentru mai tarziu. Altfel nu mai apuca. Se gandesc ca se topesc din picioare si li se usuca gatul si nu mai pot striga. Si nu se pot distra daca nu au berea in mana, mai mult, parca nici bataile din palme si cantatul nu e la fel daca nu ai bautura la nas.

La peluza, chiar am observat multi oameni de acest gen. Si-au luat 5 beri, desi erau 2 persoane. Iar unul a varsat-o pe jos, pentru ca se incalzise... In timp ce cei de "jos" mureau de sete...

Da, am inteles ca au existat mari probleme la celelalte categorii. Sa stai 2 ore pentru o apa? E pacat sa ratezi un concert pentru ca mori de sete. Am propus o idee mai sus despre cum ar putea fi rezolvata problema asta.
  • Mentalitatea romanului: Merg la concertul asta pentru ca e cool, imi fac selfie-uri de acolo, dau check-in, ma filmez cum cant si sar... Ca sa moara dusmanii de ciuda, ca eu sunt cool, domn'ne!
No comment... Filosofia mea: merg la un concert ca sa ma distrez. Daca nu imi place artistul sau nu cred ca o sa fie fain, nu merg. Simplu! Nu-mi pasa daca tot Facebook-ul vuieste despre eveniment...
  • Mentalitatea romanului: Vreau sa filmez tot concertul cu un telefon praf, dar abandonez la jumatate.
In fata noastra se afla o tanti care a stat cu mainile sus mai bine de o juma de ora. Si nu ca sa aplaude, ci ca se filmeze concertul. Din pacate pentru ea, telefonul ei nu era unul performant, asa ca nu se vedea mai nimic. La un moment dat, nu am mai vazut-o. Nu stiu daca a renuntat ca a facut febra musculara sau a realizat si ea ca e inutil ce face. Sau s-a dus sa gaseasca un loc mai bun. Dupa mine, dai niste bani pe un bilet ca se te duci la concert sa te distrezi, nu sa filmezi TOT! WTF?! De ce ai face asa ceva? Sa imi explice si mie cineva, ca nu inteleg.
  • Mentalitatea romanului: Ma imbat ca porcu' si ma comport ca atare.
Un tip de langa noi a baut 3 beri si s-a facut praf. Asa ca a inceput sa urle, sa sara ca nebunu' si sa bata din palme tinand paharul cu gura. Pacat de berea varsata...

Robbie Williams = Entertainment

Dar sa lasam la o parte toate acestea si sa vorbim putin si despre RW. A intrat pe scena la 9 fix, cu un super mesaj scris pe ecran, in care ne-a urat "bun venit" in cadrul turneului sau, "Let Me Entertain You". Apoi, a pus mana pe microfon si a inceput nebunia. "Buna seara, Bucuresti!!!!", a strigat in limba romana.

Foto: Dreaming Jukebox
Dupa prima melodie, Robbie era super transpirat, semn ca a dat tot ce era mai bun din el pentru a impresiona zecile de mii de romani care au venit sa-l vada. Si acest lucru a dat roade, pentru ca uralele au fost atat de puternice, incat l-a facut pe artistul britanic sa se intrebe de ce naiba e prima data cand vine la noi. :-)

"Se pare ca sunt faimos aici, permiteti-mi sa ma prezint: numele meu e Robbie fucking Williams, aceasta este trupa mea si, pentru urmatoarele doua ore, ne vom distra impreuna", a continuat starul britanic, de data aceasta in limba engleza.

Foto: Dreaming Jukebox
In timpul celor doua ore, mi s-a ridicat parul pe maini de cateva ori. Prima data a fost cand s-a asezat intr-un genunchi si s-a uitat peste multime, vizibil emotionat. Apoi, pe la jumatatea concertului, zecile de mii de oameni dadeau din maini, iar imaginea era absolut geniala. Si la final, cand a cantat piesa "Angels", atmosfera era pus si simplu electrizanta. Toata lumea a cantat impreuna cu el, a batut din palme si a strigat din rasputeri. A fost un public frumos (cu cateva exceptii), pentru un artist desavarsit.

Foto: Dreaming Jukebox
Robbie a pregatit si cateva momente speciale. De exemplu, l-a invitat pe tatal sau pe scena, pentru piesa "Better Man". De asemenea, a ales o fana (casatorita, btw) din public si i-a cantat intr-un decor aranjat ca un pat.

Foto: Dreaming Jukebox
Concluzie: "Revolutia" Robbie Williams a numarat 60.000 de persoane. A fost intens, a fost frumos, a fost fucking amazing. L-am convins sa se intoarca. Cu siguranta. Multumim, RW!




 Ti-a placut acest articol? Urmareste Dreaming Jukebox si pe Facebook.

http://dreamingjukebox.blogspot.ro/
Posted by Dreaming Jukebox on Tuesday, September 2, 2014

2 comentarii:

  1. Iartă-mă că îți spun, dar ești total pe dinafară legat de cozile la băutură. Restul nici nu am mai citit. Eu fac parte din "fraierii" care am stat 2h30m la coadă. Și nu ca să beau o bere, ci de sete. Și nu pentru că nu mi-a trecut prin cap că o să fie coadă, ci pentru că după câteva ore de stat în soare, la peste 30°, te deshidratezi. Cât am stat eu la coadă li s-a făcut rău multor persoane din public. În general femei. Pot să numesc cel puțin 3 care nici nu puseseră gura pe alcool. Da, la peluză a fost mult mai ok. Cozile mult mai mici, îmbulzeala la fel. Dar e ușor să îți dai cu părerea despre alții, când tu ai stat doar 2 ore. Alții aveau deja 3-4 ore de stat în soare. Mai bine te-ai întreba de ce BT nu a oferit posibilitatea achiziționării cardurilor din orice sucursală, cu o lună înainte de concert. Sau de ce nu erau mai multe corturi de unde puteai să îți iei ceva de băut. Ca și info, cel puțin 50% din cei care erau la coadă luau apă. Nu bere ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu asa am vazut situatia de la peluza... Am facut un update cu o propunere pentru organizatori si voi lua legatura si cu BT sa le transmit propunerea ta pentru concertele viitoare. Nu am vrut sa generalizez sau sa jignesc, asta mi-a fost impresia. Dar ce zici de propunerea mea cu o sticla de apa primita gratuit, la intrare? :-)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...