22.09.2014

Bucuresti 555 si proiectia 3D de pe Palatul Parlamentului - Sunt prea batran sa mai fac asta

Sambata seara. Primesc un telefon de la un amic.

"Esti singurul care sta in casa. Hai in Centrul Vechi".

"Ai innebunit?! Tu stii cata lume o sa fie acolo?! Cata agitatie, nebunie... N-am chef sa fiu calcat in picioare..."

"Stiu un loc de unde putem vedea proiectia aia 3D..."

"Du-te si ne vedem in alta parte dupa. Eu sunt prea batran pentru asta".

proiectie 3d Bucuresti

Nu-mi venea sa cred ca am zis ce gandeam cu voce tare. Da, acesta a fost motivul pentru care am ratat Bucuresti 555 - Zilele Bucurestiului 2014.

Cu siguranta ai vazut clipul cu proiectia 3D de pe Palatul Parlamentului. A fost viral pe Facebook. Da, a fost un spectacol fantastic, unic in Europa si poate unic in viata multora. Dar am preferat sa ma uit la el a doua zi pe Net.

                       

De ce? Pai motivul e simplu: am depasit varsta la care as fi mers pe jos 5 km sa particip la un concert in centrul orasului sau sa vad un spectacol de artificii intr-o piata aglomerata. Nu mai imi place sa dau din coate ca sa ajung intr-un loc bun sau sa ma catar pe diverse chestii ca sa vad si eu ceva.

Nu mai ma incanta sa evit betivii care arunca injuraturi in stanga si dreapta. Sau berea. Pe de alta parte, nu mai am atata energie sa strig si tip si sa aplaud la doar cateva grade Celsius. Sau sa merg cu viteza melcului catre o terasa.


Asa ca singura cauza care imi vine in minte este ca am imbatranit. Acum prefer sa dau bani ca sa vizitez in muzeu, nu sa merg pe strazi de nebun la Noaptea Muzeelor, cand intrarea e gratis. Oricum pretul biletului e mic in celelalte zile ale anului. Vreau sa dau bani pe un concert si sa am un loc asigurat (eventual langa scena), in loc sa ma zbat sa vad cateva minute artistul preferat la o serbare campeneasca.

De aceea am evitat aglomeratia din Piata Constitutiei si din Centrul Vechi. Peste 60.000 de bucuresteni au cascat gura la proiectia 3D. Spectaculoasa, repet. Poate am ratat o sansa unica in viata. Dar aglomeratia nu mai e pe gustul meu.



Programul complet al evenimentelor ce au marcat 555 de ani de la atestarea documentara a Bucurestiului poate fi consultat pe site-ul Primariei Capitalei.
 
          

 P.S. La multi ani, Bucuresti! :-) Ti-a placut acest articol? Da un like la Dreaming Jukebox pe Facebook!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...